Urban Everest Expedition med Robin Trygg för Musikhjälpen

Urban Everest Expedition med Robin Trygg för Musikhjälpen

Robin Trygg ska bestiga Everest i Skåne – för att samla in pengar till Musikhjälpen
Var med och bidra du också!

2011 blev Robin Trygg yngste svensk att bestiga världens högsta berg – Mt Everest. Sedan dess har han bestigit berget ytterligare en gång och är tillsammans med Göran Kropp den enda svensk som bestigit berget två gånger. Nu tar han sig an berget en tredje gång, på ett lite annorlunda sätt, i Skåne.

För att uppmärksamma allas rätt att funka olika och samla ihop pengar till Musikhjälpen kommer Robin Trygg under helgen de 14-15 december att gå upp och ner i Sankt Hans backar i Lund för att försöka få ihop 8848 höjdmeter, samma höjd som Mt Everest. Lyckas han blir det troligen första gången någon bestiger världens högsta berg i Skåne.

– Jag har en kompis vars son har ADHD. Det ger hans son unika förmågor, men han möter också dagliga utmaningar satta av samhällets normer av hur man ska vara. Min förhoppning är att privatpersoner och företagare skänker 1 kr per höjdmeter jag lyckas bestiga. Det går att skänka hur många eller få höjdmeter som helst – alla bidrag är välkomna. Min förhoppning är även att företag dubblar sin insättning om jag lyckas bestiga Mt Everest i Skåne, dvs gå 8848 höjdmeter, säger Robin.

Kom gärna förbi och prata eller vandra med Robin under lördagen ute i Sankt Hans backar – alla är välkomna!

Namn: Urban Everest Expedition
Datum: Lördag 15 december
Starttid: 00:30
Plats: Sankt Hans backar

Länk till insamling: https://bossan.musikhjalpen.se/…/urban-everest-expedition-m…

Läs mer om vart pengarna går här: https://sverigesradio.se/…/a363477a-78c8-4f35-ad39-230966a2…