FÖLJ ROBINS SENASTE HÄNDELSER, ÄVENTYR OCH FÖREDRAG!

BLOGGINLÄGG OCH NYHETER!

Göran Kropp P3 dokumentär

En av mina stora inspirationskällor när jag var liten och drömde om att klättra världens högsta berg var Göran Kropp. Han och David Lagercrantzs bok ”Göran Kropp 8000m+” lästes många gånger i mina tonår. När jag senare fick ta del av Fredrik Blomqvists filmade material av expeditionen var jag fast besluten att någon gång själv få prova.
 
Med Göran och Renata Chlumskas hjälp fick jag några år senare kontakt med fantastiske Wonchu Sherpa i Nepal som såg till att jag vandrade upp till berget och för första gången fick se Everest med egna ögon. Något som kom att förändra mitt liv för all framtid.
 
 
 

Reportage på SVT Play i ”Bernts berättelser”

Han är en av TV-sportens mest kända röster, men minst sedda ansikten.
Under 32 år i public services tjänst har han gjort över 1000 reportage, men nu går reportern Bernt Lagergren snart i pension.

En epok går i graven när Bernt Lagergren, som fyller 64 i december, blir pensionär vid årsskiftet.

En berättarröst som har gjort avtryck försvinner.

Men innan dess har han återvänt till några av de personer och företeelser han berättat om. ”Bernts berättelser” visas tre söndagar i rad i Sportspegeln med start i dag. Dessutom har 25 av hans mest minnesvärda reportage lagts upp på SVT Play.

Ett av dessa är reportaget om när Robin Trygg kom hem efter sin expedition från Mount Everest och Cho Oyu våren 2017. Se reportaget här.

Everest basläger och Kala Pathar

Från den 25 september har en grupp deltagare från Sverige åkt ned till Chhiring dorje Sherpa i Nepal för att tillsammans vandra upp till Mount Everest basläger. Med på resan var även min kompis Dennis Svärd som fungerade som svensk guide.

Jag har hjälpt till att organisera turen som gick via Kathmandu, med twinotterflyg upp till Lukla, och därifrån vandring genom vackra Sherpabyar, över hängbroar och upp mot 5534m över havet. Väl där gick det att se en fantastisk soluppgång över världens högsta berg från toppen av Kala Pathar. Vissa valde även att efter avslutad tur bege sig vidare till berget Island Peak, 6100m för att göra ett toppförsök där.

Stort tack och grattis till alla er som var med på turen. Jag tror och hoppas att det var ett minne för livet.

Vill du med till Mount Everest basläger så gör jag och Chhiring om turen nästa år med start 25 september 2020. Maila gärna info@robintrygg.com för mer info.

Med vänlig hälsning,

//Robin Trygg

 

Foto: Anders Klapp & Dennis Svärd

Årets säsong av Everest

Idag besökte jag Efter fem på TV4 och P3 Sveriges radio för att prata om årets säsong på Everest. En säsong med väldigt mycket folk.